Home

Frits Goodings

Bron: Boek Iwan Tol 88/89. Frits zittend, 4e van rechts.<br>Bron: staantribune.nl Frits in 1984<br>Bron: Artikel Hans Vos Bron: Rodney Kersten/Studio BellFrits Goodings (25 jaar) werd geboren op 10 oktober 1963. Hij verdiende op zijn twintigste zijn geld als magazijnbediende en speelde bij zondag tweedeklasser Quick in Amersfoort als laatste man. Hoewel hij daar niet het postuur voor had, zei hij er zelf over:
Ik speel het liefst op die plaats. Dat is mijn stekkie. Een geboren laatste man? Ik weet niet wat een geboren laatste man is. Ik voel me gewoon thuis op die plaats. Ik oog misschien niet als een laatste man, maar als het er op aankomt, ga ik er in. Ik ga zo in het spel op, dat ik niet voor een mannetje aan de kant ga.

Vanwege zijn goede spel mocht hij enkele oefenwedstijden bij het C-team van Utrecht meespelen en zo kwam hij in de jeugopleiding terecht. In het tweede elftal speelde hij samen met Edu Nandlal. Hij werd bij FC Utrecht een verdedigende middenvelder.
Ten tijde van zijn overlijden speelde hij bij FC Wageningen dat toen in de eerste divisie speelde. Frits kende nogal wat blessures waardoor hij weinig aan spelen was toegekomen. De uitnodiging voor het Kleurrijk Elftal kwam als een prettige afsluiting van het seizoen. Hij besloot mee te gaan en zijn geplande vakantie naar Amerika te annuleren.Artikel 7 juni 2019, AD / Amersfoortse Courant

Met dank aan Hans Vos.

Artikel AD 7-6-2019

Links: